Print

LIONS ZONA BiH uručila bijele štapove slijepim osobama

U povodu obilježavanja 15.oktobra Međunarodnog dana slijepih – dana bijelog štapa, LIONS ZONA BiH je obezbijedila 12 bijelih štapova za slijepe osobe. Bijele štapove slijepim osobama, na svečanosti koja je održana 15.oktobra, u prostorijama Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, uručio je predsjednik Lions zone BiH dr.Mehmed Kundurović, sa saradnicima.

Bijeli štapovi će biti od velike koristi za slijepe osobe jer će im olakšati kretanje i samostalno funkcionisanje. Ovo je nastavak višegodišnje saradnje, jer Lions-i svake godine, povodom Dana slijepih doniraju određena pomagala slijepim osobama.

U kratkim obraćanjima Fikret Zuko direktor Udruženja i dr.Mehmed Kundurović predsjednik Lions zone BiH, govorili su o dosadašnjoj saradnji organizacija slijepih i Lions klubova, te o mogućim oblicima saradnje u narednom periodu.

2017.godine Lions-i će obilježiti 100 godina postojanja i rada , a najveći dio njihove aiktivnosti bio je usmjeren na pružanje pomoći slijepim osobama i njihovim organizacijama.

To je dobra prilika i za organizacije slijepih u BiH da iskoriste članove lions klubova, koji su ugledne ličnosti u našem društvu, ne samo za davanje materijalne pomoći, već da im pruže podršku i u zagovaranju zakona i drugih propisa , koji će unaprijediti položaj slijepih u Bosni i Hercegovini, što je predsjednik Lionsa u BiH dr.Kundurović i obećao.