Print

Naše lavice ponovo usrećile slijepe osobe

Prvi ženski Lions Klub Sarajevo u prethodnom periodu je, u saradnju sa udruženjima umjetnika ULUBiH, ULUPUBiH i ULUKS proveo akciju prikupljanja finansijskih sredstava,za koja je izvršena nabavka 11 mobitela Apple iPhone 11.

Predstavnici lions klubova su ove mobitele, na prigodnoj ceremoniji, uručili slijepim osobama, članovima Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, u povodu obilježavanja 15.oktobra Međunarodnog dana slijepih.

Mobitele je članovima je uručila predsjednica Prvog ženskog Lions Kluba Maja Anzulović. Predstavnici firme "At store” su uz mobitele uručili i dodatnu opremu, kao njihov poklon.


Praksa je pokazala da su ovi mobiteli, zbog unaprijed ugrađenog moda za slijepe, najpristupačniji za upotrebu i olakšavaju im svakodnevni život, rad i školovanje.

Zahvaljujemo se umjetnicima koji su donirali svoja djela za prodajne aukcije, Ateljeu "Figure” na ustupljenom prostoru , Maji Anzulović predsjednici Prvog ženskog Lions Kluba, kao i svim članicama linos klubova.

Ova aktivnost je samo početak i vjerujemo da ćemo u budućnosti sa Lions klubovima i drugim donatorima, obezbijediti adekvatne mobitele za sve slijepe osoba, ne samo u Kantonu Sarajevo , već i u cijeloj BiH.