Print

Nastavak dobre saradanje udruženja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo i Ministarstva za rad i socijalne politiku KS

 

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković sa saradinicima je 13.02.2024.godine upriličila sastanak s predsjednikom Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo Fikretom Zukom.

Na sastanku je razgovarano o pitanjima koja se odnose na rad i funkcionisanje udruženja čiji članovi su osobe s različitim vrstama invaliditeta, a koja djeluju na području Kantona Sarajevo i okupljena su u ovom Koordinacionom odboru.

Razgovaralo se i o pripremi nacrta Sporazuma o saradnji Ministarstva i Koordinacionog odbora, zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo i zajedničkom obilježavanju datuma bitnih za ovu populaciju, posebno 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Prisutni su se saglasili da je neophodno nastaviti kontinuiranu saradnju s udruženjima koja okupljaju osobe s različitim vrstama invaliditeta u Kantonu Sarajevo, a sve u cilju boljeg informisanja resornog ministarstva o potrebama ove populacije i spram toga kreiranja adekvatnih politika njihove zaštite.

Ministrica Pavić Pečenković je naglasila da su udruženja osoba sa invaliditetom   partneri Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Vlade KS već duži niz godina i takvu saradnju će njegovati i unapređivati i u budućnosti.