Print

Obnovljen rad sekcije informatičara

U prostorijama Udruženja slijepih Kantona Sarajevo održan je sastanak članova koji koriste ili žele koristiti savremene tehnologije. Odlučeno je da se obnovi rad Sekcije informatičara Udruženja slijepih Kantona Sarajevo. Izabran je sekretarijat sekcije od 5 članova: Hamdo Kentra, Edin Omerhodžić, Amir Mujezin, Senija Okić i Asmir Alispahić.

Za koordinatora sekcije izabran je Hamdo Kentra. Sekcija će u svom radu promovisati korištenje novih tehnologija od strane slijepih osoba, organizovati razne obuke za korištenje računara , pomagala i drugih savremenih tehnologija.

Zagovaraće kod nadležnih institucija pravo slijepih osoba da kroz sistem podrške mogu dobiti potrebna savremena pomagala, koja su im neophodna u svakodnevnom funkcionisanju. Pokušaće kroz apliciranje projekata obezbijediti podršku raznih donatora iz zemlje i inozemstva. Po završetku formalnog sastanka održano je predavanje, a potom i diskusija o novim računarskim programima. Posebna pažnja posvećena je problemima koji se javljaju pri njihovom korištenju od strane slijepih osoba i načinima kako ih rješavati.