Print

Podrška općine Novi Grad većoj inkluziji slijepih osoba se nastavlja

 

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je 23.11.2020.godine, u poslovnim prostorijama, organizovalo svečano uručivanje 3 laptopa koji su nabavljeni u okviru realizacije Projekta " Korištenjem savremenih tehnologija i edukacijom povećati socijalno uključivanje slijepih osoba”  koji je u 2020.godini sufinansirala općina Novi Grad, preko Službe za obrazovanje, nauku i sport. Predstavnici ove Službe Jasmina Kavazović, Imran Hodžić i Zerin Rizvanović, prisustvovali su ovom lijepom i svečanom događaju.

Ispred Udruženja goste su dočekali predsjednica Udruženja Senija Okić , direktor Udruženja Fikret Zuko sa uposlenicima.

Stručna služba Udruženja slijepih Kantona Sarajevo provela je potrebnu procedure i nabavilo 3  računara – laptopa, koji su dodjeljeni  članovima Udruženja, koji imaju prebivalište na području općine Novi Grad, a to su Aiša Ćatić, Željko Bajić i Ramiz Pućurica. Laptope su uručile predsjednica Senija Okić i predstavnica općine Novi Grad Jasmina Kavazović.


Predsjednica i direktor su u svom obraćanju istakli da Udruženje slijepih Kantona Sarajevo već nekoliko godine vodi  akciju, koja ima za cilj da se obezbijedi 100 račinara , za 100 slijepih osoba u Kantonu Sarajevo.

Općina Novi Grad je  sufinansiranjem ovog projekta dala svoj doprinos ostvarenju zacrtanog cilja. Ovdje treba istači da su računari za slijepe osobe veoma važno pomagalo, te da im omogućavaju puno veću i bržu inkluziju u sve društvene tokove.


Udruženje slijepih Kantona Sarajevo se zahvaljuje općini Novi Grad na pruženoj podršci i poziva i druge općine u Kantonu Sarajevo  da to isto učine.