Print

Svečana akademija u povodu 70 godina postojanja i rada Udruženja slijepih u Sarajevu

U povodu obilježavanja 70 godina rada i djelovanja Udruženja slijepih u Sarajevu , Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je 14.novembra 2018.godine organizovalo svečanu akademiju.

U kongreskoj dvorani hotela Holiday, za više od 100 prisutnih osoba, iz vladinog i nevladinog sektora, pripremljen je prigodan program. Pročitan je referat o radu i djelovanju Udruženja u prethodnih 70 godina, a odrđenom broju institucija i pojedinaca uručena su odgovarajuća priznanja. Arvid Linden iz Švedske proglašen je za počasnog člana Udruženja i tim povodom mu je uručena povelja Udruženja.

Prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja Kentra Hamdo, premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj , ministrica za rad i socijalnu politiku Amela Dautbegović i Arvid Linden ispred delegacije Saveza slijepih Štokholm, koja se nalazi u posjeti Udruženju slijepih Kantona Sarajevo. Posebno interesantno izlaganje imao je Mikan Kantar , član Udruženja i jedini živi osnivač Udruženja slijepih u Sarajevu 1948.godine.

Delegacija Saveza slijepih Štokholm uručila je predsjedniku Udruženja slijepih Kantona Sarajevo jubilarnu diplomu povodom 70 godina Udruženja i 20 godina uspješne saradnje.

Ministrica Dautbegović uručila je direktoru Udruženja slijepih prigodan poklon u znak zahvalnosti za uspješnu saradnju Udruženja i Ministarstva za rad i socijalnu politiku Kantona Sarajevo.

Muzički program pripremili su učenici Centra za slijepu djecu i omladinu iz Sarajeva.