Print

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo posjetili Udruženje slijepih

Neira Avdibegović i Mario Vukasović zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo iz Demokratske fronte 22. marta 2016.godine posjetili su Udruženje slijepih Kantona Sarajevo.

Zastupnike je primio i sa njima razgovarao Fikret Zuko direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, koji obavlja i funkciju predsjednika Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima od interesa za slijepe osobe u Kantonu Sarajevo, o radu Udruženja i problemima sa kojima se Udruženje svakodnevno susreće. Posebna pažnja posvećena je obezbjeđivanju pomagala, koja slijepe osobe koriste u svakodnevnom životu.

Direktor Udruženja detaljno je informisao goste o aktivnostima koje već duže vrijeme poduzima Udruženje , kako bi se pitanje pomagala za slijepe riješilo na način kako se to rješava u zemljama okruženja i šire. Također je razgovarano o implementaciji Akcionog plana za izjednačavanje mogućnosti za osobe sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo , koji je Vlada Kantona Sarajevo usvojila u avgustu 2015.godine.

Zastupnici su pokazali razumijevanje za iznesene probleme i obećali podršku u narednim aktivnostima, kako Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, tako i Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom KS.